Videovervågning – en effektiv tyverisikring

Måske du ejer dyre møbler, fine arvesmykker eller andre personlige ting med høj værdi. Uanset om det er tilfældet, er en ting sikkert: Vi har alle uerstattelige ejendele, som vi ikke ønsker at en tyv skal stjæle. Ingen ønsker ubudne gæster – med et sikkert og pålideligt overvågningssystem kan du skræmme potentielle tyve væk og indsamle vigtigt bevismateriale til en politisag, hvis et indbrud skulle hænde. For nogen kan installation af et videoovervågningssystem give den nødvendige tryghed, som gør, at du kan være væk fra hjemmet samt sove om natten uden bekymringer.

Videoovervågning til både privat og erhverv

Hvis du overvejer videoovervågning til dit hjem eller din virksomhed, så har du måske opdaget, at videoovervågning kan være noget af en jungle. Videoovervågning er i dag et vidt begreb, hvor der findes rigtig mange løsninger og systemer til både inde og ude. VM-Sikring A/S tilbyder professionelle løsninger til overvågning, hvor vores fokus er at levere videoløsninger, som er tilpasset dine ønsker. Dette gælder hvad enten du er på udkig efter en videoinstallation til dit private hjem eller til erhverv. Vi har det essentielle udstyr, som kan dække lige netop dit behov. Ring gerne til os for en uforpligtende samtale om videoovervågning og lad os sammen klarlægge behovet og finde frem til det rette udstyr.

Regler og lovgivning

Hvis du tænker på at få installeret overvågning, er det vigtigt at være bekendt med den lovgivning der er på området, som er forskellig alt efter om der tale om overvågning til privat eller erhverv. Skal du have overvågning som privat boligejer, er det lovligt at overvåge på egen matrikel. Ifølge lovgivningen er det tilladt at overvåge udendørs, hvis blot kameraet undgår at filme fortov, gade eller vej, som er et offentligt areal. Som privatperson skal du desuden være opmærksom på, at personer, som kommer i dit hjem, skal have givet samtykke til at indgå i videooptagelser. For at nævne nogle eksempler kunne dette omfatte tjenestepersonale som rengøringshjælp, havemand eller barnepige.

På samme måde som med private boligejere er det som udgangspunkt også kun tilladt for virksomheder at overvåge på egen grund. I erhvervsøjemed er der dog en række undtagelser på dette område, og der kan derfor gives tilladelse til overvågning af eksempelvis facade eller indgangsparti samt overvågning på tankstationer, ved fabriksarealer og i butikscentre. Et væsentligt punkt, som gør sig gældende for overvågning ved erhverv, er kravet om, at det skal være oplyst, at der er videoovervågning i det pågældende område. Her kan opsætning af skilte eller skriftlig besked til virksomhedens ansatte være en mulighed.